Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κινούμενα σχέδια (Γ' τάξη)

















Κινούμενα σχέδια (Δ1)








Διαδίκτυο και Παγκόσμιος Ιστός

Παρουσιάζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου

Τα παιδιά της Α' τάξης επιχείρησαν να παρουσιάσουν όσα στοιχεία ήθελαν σχετικά με τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Δείτε στο παρακάτω βιβλίο την προσπάθειά τους.

Λέξεις με "αυ" και "ευ"

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό εννοιολογικών χαρτών Kidspiration, οι μαθητές της Β' τάξης προσπάθησαν να εντοπίσουν αρχικά 10 λέξεις που περιέχουν το ζευγάρι φωνηέντων "αυ" και άλλες 10 με το "ευ". Έπειτα κατέταξαν κάθε λέξη ανάλογα με την προφορά της στη σωστή κατηγορία "αφ, αβ" και "εφ, εβ" αντίστοιχα.

Μικρές ιστορίες από τη Β' τάξη

Οι μαθητές της Β' τάξης προσπάθησαν να γράψουν σύντομες ιστοριούλες, κάνοντας χρήση συγκεκριμένων λέξεων που τους δόθηκαν.
Κατεβάστε το αρχείο με τις ιστορίες κάνοντας κλικ εδώ.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ιστορίες-Κόμικς του Δ1

Με αφορμή την 13η ενότητα του σχολικού εγχειριδίου της Γλώσσας Δ' Δημοτικού, όπου γίνεται λόγος για τα δικαιώματα των παιδιών, οι μαθητές του Δ1 προσπάθησαν να κατασκευάσουν μικρές σχετικές ιστορίες υπό τη μορφή κόμικς, στο μάθημα των Τ.Π.Ε.

Εικονογραφημένο παραμύθι "Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας"

Εδώ θα βρείτε τις εικονογραφήσεις που έκαναν οι μαθητές της Γ' τάξης, αφού πρώτα εξιστορήθηκαν και είδαν αποσπάσματα βίντεο από το παραμύθι του τζίτζικα και του μέρμηγκα.

Τα παραμύθια του Γ1
Τα παραμύθια του Γ2